Een debuutalbum waar we al een tijdje naar uitkijken is ‘Love In The Milky Way’ van Sarah Klang. Haar eerste single (‘Sleep’, 2016) en haar tweede (‘Strangers’, 2017) gingen niet onopgemerkt voorbij, maar het was pas vorige zomer dat duidelijk werd dat Sarah een grote ster zou worden. Op het Way Out West festival in Gothenburg, haar thuisstad, werd haar optreden overladen met superlatieven.

Haar derde single en de aankondiging van het album deed ook ons overstag gaan. “Left Me On Fire” is een beest van een nummer dat je meteen meetrekt in een dromerige en ontroerende wereld. Haar stem is uniek en met haar songs op zak, noemen ze haar nu al ‘the saddest girl in Sweden’. Maar dat neemt niet weg dat niet enkel wij onder de indruk waren. Eind 2017 trok ze al uitverkochte zalen.

Haar album komt vandaag uit, maar de afgelopen dagen schreef de pers al lovend over deze plaat. Het eerste cijfer dat we zagen was een 9/10, gevolgd door een 8/10, 4/5, 4/5 en de laaste uren komen er zelfs een paar 5/5’s bij. Kortom: dit album wordt nu al overladen met superlatieven. Terecht? Dat is natuurlijk persoonlijk, maar er staan zeker een paar sterke nummers op dit album!

Vanaf volgende week gaat Sarah Klang dit album ook uitgebreid live voorstellen met in april een doortocht door Duitsland. We hadden graag een Hej Hej Club Show met haar gedaan in die periode, maar haar agenda liet het niet meer toe. Jammer, maar desalniettemin: dit blijft een rijzende ster waar u ongetwijfeld nog van gaat horen!